اگر دچار ناهنجاری در کف پا یا انگشتان پا، آسیب دیدگی پیچیده یا شدید پا، پینه‌های بسیار پهن، زخم باز یا بیماری عصبی هستید که روی کف پاهای شما تأثیر می‌گذارد، ممکن است به کفش‌های طبی نیاز داشته باشید. هر چه ظاهر کف پا غیرطبیعی باشد به احتمال زیادتری به کفش طبی احتیاج دارید. بسته به شرایط شما، طراحی و ویژگی‌های کفش به شما کمک می‌کند تا بهترین نتیجه درمان را به دست آورید.

کفش طبی چیست؟ 


کفش طبی کفشی است که که مخصوص افراد دارای آسیب در ساختار آناتومیک پا طراحی شده است، که می‌تواند تثبیت کننده، و اصلاح کننده کف پا، صافی کف پا، خار پاشنه، جابجایی انگشتان پا یا بند اگشتان باشد. همچنین پوشیدن چنین کفشی برای افراد دیابتی توصیه می‌شود. کفش‌های طبی ساده را می‌توان در فروشگاه‌های تخصصی خریداری کرد، اما مدل‌های سریالی برای آسیب‌های شدید مناسب نیستند.

به طور معمول کفش‌های طبی را می‌توان به دو قسمت مناسب برای کودکان و بزرگسالان تقسیم کرد.

  • برای شکل‌گیری صحیح قوس کف پا و جلوگیری از تغییر شکل آن، استفاده از کفش‌های طبی برای کودکان زیر 6 سال توصیه می‌شود. برای اصلاح نقص موجود، آنها از پشتیبانی کفی که به صورت سفارشی در مراکز طبی ساخته می‌شوند، استفاده می‌کنند.
  • بزرگسالان اغلب برای کاهش خستگی کف پا، برای بهبود پینه و استخوان‌های کف پا، کفش‌های طبی ساده خریداری می‌کنند. همچنین به کاهش اثرات صافی کف پا و سایر آسیب‌های مزمن کمک می‌کند. در افرادی که مبتلا به دیابت هستند، کفش‌های طبی گردش خون در پاها را بهبود می‌بخشد، که به ویژه برای پیشگیری بسیار مهم است.

کفش‌های طبی چه تفاوتی با کفش‌های معمولی دارند؟ 


کفش‌های طبی چندین ویژگی دارند: ساخته شده از مواد ضد حساسیت قابل تنفس و بادوام. تمام ویژگی‌های کف پای فرد را در نظر می‌گیرد. به لطف قطعات تقویت شده یا سبک وزن بار را به صورت یکنواخت در کف پا توزیع می‌کند. کفی کفش باعث نرم راه رفتن می‌شود و از آسیب دیدگی پا جلوگیری می‌کند.

انواع کفش طبی


انواع کفش طبی

این سوالات خیلی مهم را از خودتان بپرسید: چرا در وهله اول کفش‌های طبی را در نظر می‌گیرید؟ آیا شما یک مشکل جدی در کف پا دارید که منجر به درد کف پا غیر قابل تحمل شود؟ آیا کفش‌های نامناسب می‌پوشید که باعث درد شدید در پاهای شما می‌شود؟ آیا مدت طولانی است که از کفش‌های نامناسب استفاده می‌کنید و باعث ناراحتی کف پای شما می‌شود؟

اولین و آخرین مسئله نیاز به کمک حرفه‌ای دارد. اگر از مسئله دوم رنج می‌برید، اگر بنشینید و کمی وقت بگذارید تا بفهمید کدام اندازه مناسب شما است، ممکن است به سادگی مشکل برطرف شود.

بسته به شدت وضعیت پا، تعدادی انتخاب کفش برای شما وجود دارد. قبل از اینکه با کفش‌های طبی سفارشی گران قیمت را انتخاب کنید، آنچه در دست دارید را در نظر بگیرید.

با این حال، شما به سادگی نمی توانید این واقعیت را نادیده بگیرید که برای تعیین بهترین اقدام، نیاز به مراجعه به پزشک متخصص اطفال یا متخصص بهداشت دارید. مهم است که درک کنید آیا از مشکلات اساسی در پا رنج می‌برید یا خیر و آیا کفش‌های طبی برای بهبود سلامت پا شما نیاز به زمان دارند یا خیر. به هر حال به راه حل‌هایی که به شما در راه رفتن کمک می‌کنند نیاز ندارید.

در اینجاست که متخصص به شما کمک می‌کند تا تعیین کنید کدام کفش طبی مناسب شما است.

کفش‌های طبی غیرسفارشی

حال اجازه دهید نگاهی بیندازیم به برخی از ویژگی‌های مهم که کفش‌های طبی را توصیف می‌کنند:

  • این کفش ها با کمی پد و لایه نرم بیشتر عرضه می‌شوند.
  • کفش‌های طبی حجم داخلی بیشتری دارند.
  • ساخت داخلی یکپارچه و بدون درز دارد.
  • پاشنه و انگشتان از جمله مناطق خاصی هستند که فضای بیشتری برای قرار دادن پدهای جانبی بیشتر دارند.
  • برخی از این کفش‌ها فضای بیشتری نیز دارند تا بتوانند کفی‌های دوتایی را نیز در بر گیرند.

آیا می‌دانید موضوع بامزه چیست؟ هر کفش معمولی “غیرسفارشی” را بردارید و احتمالاً با این ویژگی‌ها روبرو خواهید شد به شرط اینکه بدانید چه چیزی را بپرسید و جستجو کنید!

مطالعات اخیر نشان داده است که نزدیک به 75 درصد از مردم کفشی را می‌پوشند که مناسب‌شان نیست. و به دنبال آن، بسیاری از افراد با تعداد مساوی مشکلات پا مواجه هستند. این مشکلات تنها با استفاده از کفش‌های معمولی که مناسب هستند، اصلاح می‌شوند.

بنابراین آیا منطقی است که به یک کفش طبی سفارشی گران‌تر روی بیاورید وقتی که یک کفش ساده مناسب می‌تواند همه مشکلات شما را برطرف کند؟

بر اساس توصیه پزشک متخصص، یک کفش غیرسفارشی نیز ممکن است به همان خوبی برای شما مفید باشد. قبل از تصمیم گیری نهایی، باید مراحل مختلفی را که در انتخاب مناسب کفش طبی باید در نظر بگیرید، دنبال کنید. مطمئناً، اولین بار کمی مشکل است، اما ارزشش را دارد.

کفش‌های طبی سفارشی 

اگر از مشکلات جدی‌تر کف پا رنج می‌برید، احتمالا به کفش‌های طبی سفارشی که مخصوص شما طراحی شده‌اند، نیاز دارید. این به شما امکان می‌دهد کفش را با بهترین تناسب و راحتی بیشتر پیدا کنید، که باعث می‌شود حتی با کف پاهای کاملاً مشکل‌دار راحت راه بروید.

از هر یک از پاهای شما قالب‌گیری می‌شود. به این ترتیب، می‌توانید تمام اصلاحات تجویز شده توسط مشاور بهداشت خود را در کفش‌های سفارشی خود بگنجانید.

در حالی که این از نوع گرانترین کفش موجود در بازار است، اما با توجه به مبلغی که در صورت استفاده نکردن از این روش باید برای درمان خود بپردازید، قیمت بسیار ناچیز است.

انتخاب کفش طبی مناسب 


انتخاب کفش طبی مناسب

میلیون‌ها نفر در پاهایشان مشکل دارند، که عمدتا به دلیل پوشیدن کفش‌های نامناسب است. پوشیدن کفش‌های خیلی تنگ یا نامتناسب با شکل و اندازه پای شما می‌تواند باعث ایجاد میخچه، پینه و سایر اختلالات دردناک پا شود. رعایت برخی توصیه‌های ساده می‌تواند می‌تواند به شما در انتخاب کفش مناسب در خریدهای بعدی کمک کند.

همه ما در معرض آسیب‌های کف پا و مچ پا هستیم، اما می توانیم با پوشیدن کفش‌های مناسب و متناسب با فرم طبیعی پاها، خطر ابتلا به آنها را کاهش دهیم. در انتخاب کفش، این اصل اساسی مناسب بودن را در ذهن داشته باشید: پاهای شما هرگز نباید مجبور شوند که مطابق شکل یک کفش باشند.

گر چه مدل اغلب در انتخاب یک جفت کفش مورد توجه اصلی است، اما مهمترین کیفیتی که باید در کفش جستجو کرد از نظر عملی – ساختاری با دوام است که از پاهای شما محافظت کرده و آنها را راحت نگه دارد.

نکات زیر به افراد کمک می‌کند خطر ابتلا به مشکلات پا را کاهش دهند:

  • در هر بار خرید کفش، هر دو پا را اندازه بگیرید. اندازه پا با بالا رفتن سن افزایش می‌یابد.
  • زنان نباید از کفشی با پاشنه بالاتر از 2- 1/4 اینچ استفاده کنند. اگر لازم است یک روز برای کار یا یک رویداد اجتماعی کفش پاشنه بلند بپوشید، بهتر است روز دیگر کفش پاشنه کوتاه بپوشید.
  • در پایان روز کفش جدید بخرید. پاهایتان پس از ایستادن یا نشستن در طول روز به طور معمول متورم و بزرگ می‌شوند.
  • کفش‌ها باید با دقت بر روی پاشنه پا و همچنین انگشتان پا قرار بگیرند.
  • هر دو کفش را امتحان کنید.
  • از انتهای بلندترین انگشت پا تا انتهای کفش باید 1/2 اینچ فضا داشته باشید.
  • کفش‌های جدید را در بزرگترین پای خود قرار دهید. بزرگترین پا کمی بزرگتر از پای دیگر است.
  • وقتی در فروشگاه هستید، با کفش راه بروید تا مطمئن شوید کفش مناسب است و احساس راحتی می‌کنید. سعی کنید روی سطوح مختلف، در صورت امکان (مثلاً فرش، سنگ مرمر و چوب) راه بروید.
  • اندازه‌ها در بین مدل‌ها و سبک‌های کفش متفاوت است. یک کفش را با توجه به اینکه متناسب با پای شما است بررسی کنید- نه با اندازه مشخص شده.
  • وقتی کفش روی پایتان است، باید بتوانید آزادانه همه انگشتان پا را تکان دهید.
  • اگر کفش خیلی تنگ است، آن را خریداری نکنید. چیزی به عنوان “وقفه در دوره” وجود ندارد.
  • بیشتر کفش‌های پاشنه بلند نوک تیز دارند. جعبه پنجه باریک که انگشتان پا را جمع کرده و آنها را وادار به شکل مثلث غیر طبیعی می‌کند. با افزایش ارتفاع پاشنه، فشار زیر برجستگی پا ممکن است دو برابر شود، زیرا فشار بیشتری به جلو وارد می‌شود و فشار وارد قسمت جلوی کفش و انگشت‌ها می‌شود.

سوالات متداول


سوالات متداول درباره کفش طبی

آیا برای خرید کفش‌های طبی به تجویز و نسخه نیاز دارید؟

اگر به کفش طبی نیاز دارید، باید توسط یک متخصص بهداشت مجاز تجویز شود و ارائه دهنده به شما در انتخاب مناسب کفش کمک می‌کند. ارائه دهنده مجاز تخصص لازم را برای ارزیابی نیازهای شما، انتخاب بهترین کفش و اطمینان از مناسب بودن کفش آن خواهد داشت. چه کسی می‌تواند کفش‌های طبی را تجویز کند؟

آیا واقعا کفش‌های طبی موثر هستند؟

اما آنها برای کف پاهای شما ساخته نشده‌اند. آنها می‌توانند قوس یا بالشتک اضافی روی پاشنه پا، اطراف انگشتان یا کل پای شما ارائه دهند. کفی‌ها ممکن است کفش‌های شما را راحت‌تر کنند اما برای اصلاح مشکلات پا طراحی نشده‌اند. … ارتوتیک‌ها حتی ممکن است به شما کمک کند از جراحی برای رفع صافی کف پا اجتناب کنید.

آیا به ارتوتیک‌ها نیاز دارم؟

  • شما هیچ قوس یا قوس زیادی در کف پای خود ندارید- اگر قوس‌های بسیار زیاد یا کم دارید، کفش‌های معمولی ممکن است پشتیبانی لازم از پای شما را فراهم نکند. ارتوتیک‌ها می‌توانند پشتیبانی را فراهم کنند که کفش‌های معمولی آن پشتیبانی را فراهم نمی‌کنند.
  • درد شدید در کف پا یا پاشنه پا دارید- اگر چه این مسئله به نظر واضح می‌رسد، اما بسیاری از افراد از درد پا اجتناب می‌کنند.

تفاوت کفش‌های طبی با ارتوتیک‌ها چیست؟

ارتوتیک‌ها، که به آنها کفی‌های ارتز و ارتوتیک نیز گفته می‌شود، در کفش قرار می‌گیرند تا عملکرد طبیعی پا را بازگرداند. کفش‌های طبی برای تسکین درد و پشتیبانی از کف پاها، مچ پا یا پاها طراحی شده‌اند.

آیا ارتوتیک‌های سفارشی ارزشش را دارند؟ 

ارتزهای سفارشی سرمایه گذاری هستند که با گذشت زمان به طور فزاینده ای به شما بازگردانده می‌شوند و به شما در ذخیره پولتان کمک می‌کند. ارتوتیک‌های غیر سفارشی گرچه ارزان‌تر هستند، اما اغلب با مواد غیر قابل اعتماد و با کیفیت پایین ساخته می‌شوند، اما برای رفع مشکلات خاص شما طراحی نشده‌اند، و شما را مجبور می‌کنند پول بیشتری را برای یافتن آرامش خرج کنید.

آیا ابتدا ارتزها آسیب می‌زنند؟ 

جواب کوتاه، نه است؛ ارتزها به صورت سفارشی برای هر بیمار طراحی شده‌اند و برای کمک به پاهای شما طراحی شده‌اند، و نه صدمه زدن به آنها.

آیا باید برای همیشه از ارتز استفاده کنم؟

شاید نه. در حقیقت، برخی تحقیقات به خلاف این موضوع اشاره دارند. درباره اینکه ارتزها دقیقاً چگونه بیومکانیک کف پا، زانو، مفصل ران یا ستون فقرات را بهبود می‌بخشند، اتفاق نظر وجود ندارد.

آیا برای ارتز به کفش‌های بزرگتری نیاز دارید؟ 

کفی کفش یا ارتز پا باعث می شود فضای کفشی که برای پای شما در نظر گرفته شده است تنگ شود. اگر به کفی یا ارتز نیاز دارید، به یک کفش جادارتر احتیاج دارید؛ در غیر این صورت، کفی‌ها نمی‌توانند به درستی کار کنند و کفش‌های شما مناسب نیستند.

چرا ارتز صدمه می‌زند؟

ارتزها در حال تغییر در نحوه کار عضلات پای شما و عملکرد پا از زمان شروع راه رفتن هستند. اگر در این کار زیاده‌روی کنید، ممکن است دچار درد پا، مچ پا، زانو، لگن و حتی کمردرد شوید. این‌ها نشانه‌های واضحی است که نشان می‌دهد خیلی زیاد ارتزهای خود را پوشیده‌اید.

کودک به چند جفت کفش طبی نیاز دارد؟ 

با توجه به اینکه کفش‌ها می‌توانند کثیف، خیس یا پاره شوند، توصیه می‌شود برای هر فصل 2 جفت کفش طبی خریداری کنید.

آیا می‌توان کفش‌های طبی شخص دیگری را در شرایط مناسب پوشید؟

غیرممکن است. کفش‌های طبی جدید هندسه داخلی را به سرعت تغییر می‌دهند و با پای صاحب اول سازگار می‌شوند. این تغییر ممکن است هنگام ایستادن قابل توجه نباشد، اما هنگام پوشیدن خود را نشان می‌دهد. کف پای فرزند شما همان شکل صاحب قبلی کفش را خواهد گرفت. کودک می‌تواند کفش‌های طبی دست دوم را در مواقع ضروری یا گاه به گاه بپوشد.

مشاوره تلفنی با پزشکان مرکز :

 09370015333

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

مشاوره رایگان