آیا واقعا کمردرد بدون جراحی درمان می شود؟

چرا خیلی از بیماران نگران ترمیم دیسک بعد از فتق دیسک هستند؟پارگی دیسک کمر بهبودی می یابد.

جالب است بدانید که بیش از پنجاه درصد افراد بدون داشتن علامتی از فتق دیسک کمری در صورتیکه MRI انجام دهند با گزارش فتق دیسک کمر مواجه خواهند شد.پس باید بدانید که گزارش MRI  برای یک متخصص از اهمیت بالایی برخوردار نیست بلکه کمک کننده است.

بنابر این در ترمیم و تشخیص و درمان فتق دیسک چه مواردی اهمیت دارند؟

باید به این نکته توجه کنید که کاهش درد خود شما، بهبود فعالیت روزمره شما و معاینه پزشک درارزیابی ترمیم و بهبودی فتق دیسک اهمیت زیادی دارد.اگر به تصویر MRI  زیر نگاه کنید متوجه می شوید که دیسک پاره شده امکان ترمیم بعد از درمان های غیر جراحی رادارد.توجه فرمایید که جهت بررسی  ترمیم دیسک کمری ضرورتی ندارد مرتبا MRI  انجام شود.بلکه معاینه بیمار و بهبود درد بهترین یافته برای اطمینان از بهبود دیسک کمری است.

چرا کمردرد بدون جراحی قابل درمان است؟به عبارتی آیا دیسک کمر سر جای خودش می رود؟بهترین درمان دیسک کمری چیست؟

بیش از 80 درصد افراد جامعه کمر درد را تجربه کرده اند.کمردرد شایعترین علت مرخصی و نیاز به استراحت در کارمندان می باشد.جالب است بعد از سرماخوردگی بیشترین علت مراجعه به پزشک کمردرد می باشد.

کمردرد حاد و مزمن:

کمردرد به حاد و مزمن تقسیم می شود.بر عکس تصور عام جامعه مفهوم کمر درد حاد به معنای شدید بودن نیست بلکه مبنای تقسیم به حاد و مزمن مدت زمان ابتلا به کمردرد است .در صورتیکه کمردرد شما کمتر از 12 هفته طول بکشد بعنوان کمر در حاد واگر بیشتر از 12 هفته طول بکشد بعنوان مزمن شناسایی می شود.توجه به این نکته ضرورت دارد که کمر دردهای حاد اغلب با روشهای ساده بهبودی می یابندو داشتن برنامه صحیح و منطقی جهت جلوگیری از تکرار کمر درد و بهبود و درمان منطقی آن بسته به مهارت پزشکو دقت در انتخاب نوع درمان دارد .خوشبختانه در کلینیک پروفسور فروغ این امکان فراهم آمده که با بررسی دقیق علت درد و با کمکروشهای مناسب و پیشرفته در کنترل کمر درد مشکل بیماران حل شود.

نحوه نوبت دهی:تلفن گویا 45186806 یا از طریق نوبت دهی آنلاین همین سایت  کلیک کنید

علل کمردرد:

کمر درد می تواند در اثر یک علت ساده مانند گرفتگی عضله و یا علل جدی مانند سرطان ایجاد شود.ممکن است سرطان با کمردرد خودش را نشان دهد بدون اینکه علامت دیگری تا قبل از کمردرد وجود داشته باشد مانند سرطان های  تخمدان و پروستات .اگر دچار کمردرد شده اید نگران نباشید.چون علت کمر درد در بسیاری از بیماران جدی و خطرناک نیست .در طول تجربه طبابت خودم شاهد بیمارانی بودم که از کمردرد رنج می بردند .گله اصلی ایشان این بود که کسی مشکل ایشان را درک نکرده و تشخیص نداده اندو به ایشان گفته اند مشکلی نداری و بدون درمان جدی رها شده اند و مدتها از کمر درد رنج برده اند.شناخت مشکل این بیماران گرچه دشوار است ولی نیاز به توجه بیشتر و درمان دراز مدت دارد ولی امکانپذیر است .آنچه اهمیت دارد مراجعه بیمار جهت بررسی علت کمردرد در صورت عدم بهبودی در طی چند روز و با روشهای معمول می باشد.

کمردرد های علل مختلفی شامل مولرد زیر دارند:

کمر دردهای مکانیکال

کمر دردهای التهابی

کمردرد با منشا دیسک کمری

کمردردهای شغلی

کمردرد با علل ارجاعی

دردهای سیاتیک

بیشترین علت کمردرد کمردردهای مکانیکال هستند .

منشا این نوع کمردرد ها گودی کمر، گرفتگی عضله و اسپاسم عضلات می باشد.این نوع کمر دردها با روشهای درمان دستی توسط متخصص طب فیزیکی و توانبخشی قابل درمان است روشهای تکمیلی مانند ورزش درمانی ،فیزیوتراپی، اصلاح عملکرد ستون فقرات نیز کاربرد دارند.کمردردهای التهابی می توانند ناشی از بیماریهای التهابی مانند روماتیسم ،اسپاندیلیت انکیلوزان باشند که این نوع کمردردها در طول استراحت شدیدتر می شوند .درمان آنها با تشخیص درست و دارو درمانی و درمانهای تکمیلی امکانپذیر است.

دردهای سیاتیکا یا سیاتیک چیست؟

اصطلاح سیاتیکا به علامتی گفته می شود که درآن بیمار احساس درد تیر کشنده از ناحیه باسن به سمت پایین پا وجود  دارد.در واقع درد در مسیر عصب سیاتیک است که بیشتر مردم به اشتباه بر این باورندکه علت این نوع درد درگیری عصب سیاتیک است در حالیکه در اکثر موارد این نوع درد منشا دیسک کمرد دارد.در این نوع درد باید علل مربوط به فتق دیسک کمری بررسی شود و ضمن معاینه علل مربوط به درگیری عصب سیاتیک و گاهی درگیری شبکه اعصاب مربوط به کمر و لگن نیز مورد ارزیابی قرار گیرد

دیسک کمر،علل و علایم دیسک کمر،انواع دیسک کمر و درمان قطعی دیسک کمر:

دیسک در واقع بافت نرم و الاستیکی است که در وسط آن ماده ژلاتینی وجود دارد .در صورتیکه دیسک بیرون بزند یعنی ماده ژلاتینی به قسمت الاستیکی دیسک فشار آورد از قسمتی از دیسک برجستگی بوجود می آید که این برجستگی و بیرون زدگی در صورتی اهمیت دارد که به ریشه عصب بین مهره ای فشار وارد کند.در صورتیکه این ماده لایه الاستیکی را پاره کند واین ماده بیرون بریزد در اصطلاح پارگی دیسک نام دارد.درمان فتق دیسک کمر:بیش از 90 درصد فتق دیسک با روشهای غیر جراحی و توسط روشهای طب فیزیکی قابل درمان است.

در چه مواردی پارگی دیسک کمر باید جراحی شود؟ جراحی باز یا جراحی بسته دیسک کمر ؟

اگر فتق دیسک منجر به عدم توانایی در روی پنجه و پاشنه ایستادن شود.در صورتیکه لاغری پیشرنده در عضلات دیده شود.اگر بی اختیاری ادرار و مدفوع در اثر فتق دیسک بوجود آمده باشد جراحی لازم است.در مواردیکه بعد از درمانهای غیر جراحی بیمار پاسخ به درمان ندهد نیز جراحی لازم است.باید بدانید که از هر ده نفر 9 نفر بدون جراحی بهبود می یابند.

روشهای جراحی بسته:

در بیمارانی که درد شدید دارند ولی علامت خطر ندارند می توانید با روشهای جراحی بسته در اتاق عمل با وارد کردن یک سوزن در کنار دیسک و ریشه عصب و یا فضای اپی دورال و تزریق ماده درمانی مشکل بیمار راحل کنیم.

در این روش بلافاصله درد بیمار کم می شود و معمولا در طی یک تا سه هفته بهبودی حاصل می شود.

نحوه نوبت دهی:تلفن گویا 45186806 یا از طریق نوبت دهی آنلاین همین سایت  کلیک کنید

درمانهای متداول در کمردرد:

استراحت:استراحت بیش از سه روز و حداکثر یک هفته کافیست .استراحت یک یا دو ماه غیر ضروری و غیر استاندارد است و مفید نیست حتی در دیسکهای پاره شده ناحیه کمر.

کمربند طبی: بستن کمربند طبی حداکثر یکماه توصیه می شود نه بیشتر .

 توصیه های پروفسور فروغ در خصوص کمر بند و گردن بند طبی .چه مدت  و چه نوع کمر بند یا گردنبند طبی ببندیم؟

آیا بستن کمربند طبی باعث لاغری و ضعف عضلات می شود؟

کمربند طبی اگر طولانی مدت بسته شود باعث ضعف و لاغری عضلات می شود.

کمربندهای ساده و یا چهار فنره در اکثر موارد تجویز می شود.

بهتر است به محض آمادگی بیمار بر اساس معاینه ورزش درمانی مناسب در کنار بستن کمربند طبی شروع شود.

روشهای سنتی:استفاده از کیسه آب گرم یا سرد مفید است.

طب سوزنی :مطالعات نشان دهنده تاثیر طب سوزنی بر درمان بیماران دیسک کمر دارد .این روش بخصوص در کنترل درد و کاهش فشار روی ریشه عصب بسیار موثر است .

درمانهای دستی:تکنیکهای ماساژ، و روشهای مانبپولاسیون که توسط متخصصین انجام می شود می تواند در زمان مناسب به بیمار کمک کند.

فیزیوتراپی

دارو درمانی

تزریق اوزون:

تزریق اوزون به چند طریق انجام می شود:

در روش اول تزریق در اطراف دیسک و دردرون عضلات اطراف ستون فقرات انجام می شود .محققین دریافته اند که این روش در کنترل فتق دیسک کمری موثر بوده است.روش دوم تزریق اوزون با کمک سونوگرافی و دستگاه سی آرم است .در این روش اوزون در فضای عبوری ریشه عصب تزریق می شود و ضمن کاهش التهاب و ورم ریشه عصب مشکل بیمار حل می شود.دیسکوژل و پی آرپی:روشهایی است که هنوز سوال بر انگیز است و در دیسکهای خفیف قابل استفاده است.

جراحی بسته:

در این روش با کمک سی آرم و سونوگرافی در اتاق عمل تزریق در کنار ریشه عصب و یا فضای اپی دورال انجام می شود که در هشتاد درصد بیماران موفق بوده است.

جراحی باز

در موارد علامت خطر یا پرچم قرمز مانند بی اختیاری ادرار یا مدفوع، درد شدید و بدون کنترل،فلج عضلات و موارد خاص دیگر جراحی باز ضروریست.در جراحی باز بیهوشی کامل به بیمار داده می شود و دیسک پاره شده خارج می شود و فشار از روی عصب یا نخاع برداشته می شود.

نحوه نوبت دهی:تلفن گویا 45186806 یا از طریق نوبت دهی آنلاین همین سایت  کلیک کنید

 

 

 

مشاوره تلفنی با پزشکان مرکز :

 09370015333

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

مشاوره رایگان